Hieronta

Hieronta on pehmeisiin kudoksiin kohdistuvaa käsittelyä lihaskireyksien- ja jännitysten laukaisemiseksi. Muokkaamalla lihasta erilaisin ottein, elvytetään aineenvaihduntaa sekä verenkiertoa ja näin saadaan lievitettyä kipua ja jännitystiloja. Hieronta lisää lihaskudoksen kimmoisuutta ja elastisuutta, myös kudosten uusiutuminen tehostuu. Lisääntynyt aineenvaihdunta nopeuttaa lymfan kulkua ja vähentää turvotusta, myös väsymys vähenee. Hieronta rauhoittaa mieltä ja rentouttaa. Hierottava alue määräytyy aina asiakkaan tarpeen mukaan.

Hierontaa käytetään useimmiten fyysisistä suorituksista tai tapaturmista seuranneiden lihasten jännitystilojen ja niistä aiheutuneiden kipujen laukaisuun, päänsärkyyn, stressin tuomiin jumeihin tai hierontaan voi tulla myös ihan vaan rentoutumaan. Hierontaa käytetään myös ennaltaehkäisevänä tai suorituksiin valmistavana ja palauttavana hoitona erilaisten liikuntalajien harrastajille ja urheilijoille. Säännöllisellä hieronnalla pidetään yllä kehon ja lihasten hyvinvointia.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronnalla voidaan lievittää harjoittelusta johtuvia lihaskireyksiä. Hieronnalla nopeutetaan harjoittelusta palautumista. Kilpailuja edeltävä hieronta aktivoi lihaksiston aineenvaihduntaa, rentouttaa sekä edistää siten kilpailusuoritusta. Myös erilaiset passiiviset venytysliikkeet kuuluvat olennaisena osana urheiluhierontaan.